Επενδυτές Χωρίς Σύνορα
Αναλύσεις για την Οικονομία και το Χρηματιστήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Βασίλης Παζόπουλος είναι οικονομολόγος, , χρηματιστηριακός αναλυτής, vpazopoulos@gmail.com
Σύνδεσμοι


12554 αναγνώστες
Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016
18:13

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στην συζήτηση που διοργανώνουν οι Επενδυτές χωρίς Σύνορα, με θέμα τις οικονομικές και επενδυτικές προοπτικές για το 2016. 

Η εκδήλωση θα γίνει το Σαββατο 9 Ιανουαρίου, στις 14:00 με 16:00, στο ξενοδοχείο Hilton

Ομιλητές θα είναι οι

Παναγιώτης Γεννηματάς

Κώστας Στούπας

Γιάννης Σιάτρας 

Βασίλης Παζόπουλος

 

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.facebook.com/events/1172472269446980/ 
ή στο www.ependytes.com 

 

      

 

 

Σχετικές μετοχές:
USD
Το σχόλιό σας
1635 αναγνώστες
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015
16:07

Αγαπητοί φίλοι

 

Η δωρεάν μηνιαία ενημέρωση του Νοεμβρίου στους κατόχους του βιβλίου  Επενδυτές Χωρίς Σύνορα  έχει αποσταλεί.

Αν τυχόν δεν την έχει λάβει κανείς, 

παρακαλώ ας στείλει e-mail στο vpazopoulos@gmail.com

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στο

http://www.ependytes.com/vivlio.html

 

Σχετικές μετοχές:
DOW FTSE USD ΓΔ
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
4069 αναγνώστες
Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015
09:59

 

http://www.capital.gr/News.asp?id=2282781

 

Αν η οικονομία της Ελλάδας πάει καλά, όλοι θα ωφεληθούμε. Η επιχείρηση μας θα κάνει μεγαλύτερο τζίρο ή ο μισθός μας θα αυξάνεται ή θα βρίσκουμε δουλειά πιο εύκολα. Το ακίνητο που κληρονομήσαμε ή που έχουμε αγοράσει, θα αξίζει περισσότερο και θα μεταπωλείται ευκολότερα.

Αντίθετα, αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν ομαλά, η επένδυση στις αναπτυγμένες αγορές αντισταθμίζει το ρίσκο. Η οικονομική μας κατάσταση απεγκλωβίζεται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό από την πορεία της Ελλάδας.

Είναι πατριωτικό να στέλνουμε τα χρήματα μας έξω ;

’ραγε δεν είναι πατριώτης όποιος εισάγει εμπορεύματα σε χαμηλότερη τιμή από όσο θα του κόστιζαν αν τα παρήγαγε στην χώρα μας ;

Ο παραγωγός ή ο εξαγωγέας, αν χρησιμοποιούν εισαγόμενη πρώτη ύλη, δηλαδή αν αγοράζοντας την στέλνουν χρήματα στο εξωτερικό, θεωρείται μεμπτό ;

Ας είμαστε ρεαλιστές. Δεν τίθενται τέτοια ζητήματα στην σημερινή παγκοσμιοποιημένη κοινωνία. Πόσο μάλλον όσο αφορούν στις επενδύσεις.

Τι όφελος μπορεί να έχει η ελληνική οικονομία από κάποιον που αγόρασε π.χ. τραπεζικές μετοχές στο ΧΑ και τα χρήματα του εξαϋλώθηκαν για πάντα ;

Αντίθετα, όποιος έχει επενδύσει την τελευταία πενταετία της κρίσης σε γνωστές εταιρίες του εξωτερικού, θα είχε υπερδιπλασιάσει, ακόμα και πενταπλασιάσει τα χρήματα του.  

Κυριολεκτικά θα τα είχε πολλαπλασιάσει. Δεν είναι σχήμα λόγου.

Μιλάμε για εταιρίες σαν τις Google, Apple, Nike, Boeing, Pfizer, Merck, Adobe, Autodesk, Ebay, Coca Cola, PepsiCo, Estee Lauder, Yahoo, Amazon, Walt Disney, MasterCard, Moody’s, Blackrock, Goodyear, Monsanto, 3M, Harley Davidson, Philip Morris, Whirlpool, Tiffany, Colgate Palmolive, Johnson & Johnson, Starbucks, κ.α.

Οι παραπάνω είναι μερικά μόνο από παραδείγματα εταιριών που όχι μόνο τις γνωρίζουμε, αλλά χρησιμοποιούμε τα προϊόντα τους !

Συνεπώς ανά πάσα στιγμή ο επενδυτής μπορεί να συμπληρώσει το εισόδημα του για να διατηρήσει το επίπεδο ζωής που είχε πριν την κρίση. Να ανοίξει ένα κατάστημα, να πάει διακοπές με την οικογένεια του, να βοηθήσει τα εγγόνια του.
Εισαγωγή συναλλάγματος έχουμε, όχι εκροή !

’λλο επενδύσεις και άλλο καταθέσεις

Όσο αφορά τις καταθέσεις στο εξωτερικό είναι κάτι διαφορετικό. Αυτές δεν δημιουργούν πλούτο. Φυσικά είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να κάνει ότι επιθυμεί με τα νόμιμα και με κόπο κερδισμένα χρήματα του, αλλά από την άλλη είναι γεγονός πως δημιουργείται πρόβλημα στην εγχώρια οικονομία όταν γίνεται μαζικά.

Όπως και να έχει, η τοποθέτηση απλά σε ένα τραπεζικό λογαριασμό με μηδενικά επιτόκια, δεν είναι η ενδεδειγμένη κίνηση. Ένα μέρος τουλάχιστον των χρημάτων θα πρέπει να αξιοποιηθεί, προκειμένου να αποφέρουν οι οικονομίες μας μια δίκαιη και αξιοπρεπή απόδοση.

Υπάρχουν ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν τα χρήματα μας σε αναπτυγμένα χρηματιστήρια του εξωτερικού :

Για συντηρητικούς επενδυτές

Αφορά αυτούς που δεν επιθυμούν να παρακολουθούν καθημερινά, δηλαδή βλέπουν το χρηματιστήριο με την νοοτροπία επενδυτή ακινήτου.

Αν νοικιάζεις ένα μαγαζί, δεν κοιτάς καθημερινά πόσο είναι η αξία του. Δεν σε νοιάζει αν σήμερα έχει 100.000, αύριο 80.000, μεθαύριο 120.000. Αυτό που ενδιαφέρει πρώτα από όλα είναι να καταβάλλεται χωρίς προβλήματα το ενοίκιο. Να μην αθετεί ο ενοικιαστής τις υποχρεώσεις του επειδή οι δουλειές του δεν πηγαίνουν καλά.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αντί για ενοίκιο, ο επενδυτής λαμβάνει το μέρισμα από τα κέρδη, που διανέμεται στους κάτοχους των μετοχών της εκάστοτε εταιρίας.

Τα πλεονεκτήματα είναι συντριπτικά:

Ακόμα και με λίγα χρήματα μπορεί να ξεκινήσει κάποιος. Αντίθετα, οι τοποθετήσεις στα ακίνητα έχουν το μειονέκτημα ότι απαιτούν αρκετά μεγάλο κεφάλαιο προς επένδυση, ενώ ταυτόχρονα είναι δύσκολα ρευστοποιήσιμες.

Δεν έχουμε άγχος για πιθανή αφερεγγυότητα του ενοικιαστή. Η διαφορά είναι πως εισπράττουμε μέρισμα ανά τρίμηνο αντί για ενοίκιο κάθε μήνα.

Μπορούμε να προσθέτουμε στην επένδυση μας, τα χρήματα που μας περισσεύουν κάθε μήνα. Χωρίς δέσμευση χρόνου και συγκεκριμένου ποσού.

Έχουμε τη δυνατότητα άμεσης ρευστοποίησης, σε περίπτωση που χρειαστούμε τα χρήματά μας ή μέρος από αυτά.

Δεν έχουμε φορολογικές εκπλήξεις, ανάλογα με τις διαθέσεις του υπουργείου οικονομικών.

Πως μπορείτε να το καταφέρετε

Στις ΗΠΑ υπάρχουν πάνω από 100 εταιρίες, από διάφορους κλάδους να επιλέξετε, που αυξάνουν συνεχώς το μέρισμα τους για τουλάχιστον 25 χρόνια. Υπάρχουν μετοχές που μοιράζουν μέρισμα για πάνω από έναν αιώνα συνέχεια, όπως για παράδειγμα η Coca Cola.

Συνεπώς έχουν δοκιμαστεί στις πιο δύσκολες συνθήκες. Κραχ, παγκόσμιους πολέμους, υφέσεις, αλλαγές καταναλωτικών συνηθειών. Αποκλείεται από ένα χαρτοφυλάκιο 4-5 τέτοιων εταιριών, να μην λαμβάνεται αξιοπρεπές και σίγουρο εισόδημα από μερίσματα.

(Στο βιβλίο Επενδυτές Χωρίς Σύνορα μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την λίστα με χρήσιμες πληροφορίες, για τις εταιρίες που αυξάνουν αδιάλειπτα τα μερίσματα τους για πάνω από 25 χρόνια) 

Η κατηγορία των πιο τολμηρών

Η εποχή μας έχει συνηθίσει σε γρήγορους επιχειρηματικούς ρυθμούς. Οι εξελίξεις και οι ανατροπές στην επιστήμη και την τεχνολογία τρέχουν με καταιγιστικό ρυθμό. Έχουμε την τύχη να ζούμε την πιο συναρπαστική περίοδο της ιστορίας.

Όποιος αρέσκεται σε συγκινήσεις και στο κυνήγι του γρήγορου κέρδους, σίγουρα δεν θα μείνει παραπονεμένος. Υπάρχει τεράστια ποικιλία από μικρές επιχειρήσεις, με ευνοϊκές προϋποθέσεις για να αναπτυχθούν ταχύτατα σε παγκόσμιο επίπεδο :

καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές που βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής, βιοτεχνολογικές ερευνητικές μονάδες που θα ανακαλύψουν το επόμενο best seller φάρμακο, μικρές αλυσίδες εστιατορίων που φιλοδοξούν να γίνουν μια νέα McDonald’s.

Λύσεις υπάρχουν…

 

* Ο Βασίλης Παζόπουλος είναι οικονομολόγος, χρηματιστηριακός αναλυτής της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ, συγγραφέας του βιβλίου Επενδυτές χωρίς Σύνορα.

www.ependytes.com

vpazopoulos@gmail.com

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1419 αναγνώστες
Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015
23:20

Όταν η οικονομία της Ελλάδας πηγαίνει καλά, όλοι σχεδόν οι κάτοικοι της ωφελούνται. Στο μαγαζί σας θα μπαίνουν πιο πολλοί πελάτες. Ο μισθός σας θα αυξάνεται ή θα βρίσκετε πιο εύκολα δουλειά. Το ακίνητο που κληρονομήσατε ή που είχατε αγοράσει, θα αξίζει περισσότερο και θα μεταπωλείται ευκολότερα.

Στο χρηματιστήριο πιθανόν να βλέπετε τις μετοχές σας να ανατιμώνται, αλλά σε μια περίοδο ευημερίας αυτό δεν θα είναι κάτι που αναζητάτε απεγνωσμένα.

’ρα λοιπόν, η επένδυση στις ξένες αγορές λειτουργεί αντισταθμιστικά. Η τύχη σας δεν είναι συνυφασμένη με τις τύχες της χώρας. Ένα χαρτοφυλάκιο εκτός Ελλάδας μπορεί να αποτελέσει σημαντικό οικονομικό στήριγμα, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά στην χώρα μας.

Αξιόπιστες εταιρείες με σίγουρο μέρισμα

Υπάρχουν επενδύσεις που υπόσχονται να σε κάνουν γρήγορα πλούσιο, έχοντας όμως αυξημένο ρίσκο. Από την άλλη, υπάρχουν επενδύσεις που σου προσφέρουν την ευκαιρία να εξασφαλίσεις ένα σταθερό και ικανοποιητικό εισόδημα.

Υπάρχουν πάνω από 100 εταιρείες στο αμερικάνικο χρηματιστήριο που ΑΥΞΑΝΟΥΝ συνεχώς το μέρισμά τους για 25 ή και παραπάνω χρόνια. Το μέρισμα είναι ένα ισχυρό πλεονέκτημα, ειδικά αυτήν την περίοδο που η πολιτική χαμηλών επιτοκίων συνεχίζεται. Εκτός από ασφάλεια, δημιουργεί εισόδημα ακόμη και αν οι τιμές των μετοχών δεν ανεβαίνουν.

Για παράδειγμα η Coca Cola. Έχει κεφαλαιοποίηση όσο το ελληνικό ΑΕΠ και πωλήσεις όσο τα ετήσια έσοδα του ελληνικού δημοσίου. Εδώ και 120 χρόνια δεν έχει περάσει ούτε ένα έτος που να μην έχει δώσει μέρισμα. Σε αυτήν την περίοδο το ελληνικό κράτος έχει πτωχεύσει 6 φορές!

Πόσο να είναι το ρίσκο αν επενδύσεις σε μια επιχείρηση που γνώρισε κραχ, πολέμους, παγκόσμιες υφέσεις, και παρ’ όλα αυτά κάθε χρόνο, διανέμει στους μετόχους της μέρισμα;

Η σύγκριση με τις επενδύσεις σε ακίνητα

Οι τοποθετήσεις στα ακίνητα έχουν το μειονέκτημα ότι απαιτούν αρκετά μεγάλο κεφάλαιο προς επένδυση, ενώ ταυτόχρονα είναι δύσκολα ρευστοποιήσιμες.

Αντίθετα, τα πλεονεκτήματα που έχει η τοποθέτηση σε μετοχές με αριστοκρατικό μέρισμα είναι συντριπτικά:

Οι οικονομίες ή το εισόδημά σας δεν είναι κατ’ ανάγκη εξαρτημένα με την πορεία της χώρας.

Έχουμε τη δυνατότητα άμεσης ρευστοποίησης, σε περίπτωση που χρειαστούμε τα χρήματά μας ή μέρος από αυτά.

Κανένα άγχος για πιθανή αφερεγγυότητα του ενοικιαστή. Η διαφορά είναι πως εισπράττουμε μέρισμα αντί για ενοίκιο.

Δεν έχουμε εκπλήξεις από φόρους και χαράτσια, ανάλογα με τις ανάγκες του κράτους ή τις διαθέσεις του κυβερνητικού επιτελείου.

Δεν υπάρχουν φόροι μεταβίβασης, ούτε τεκμήρια.

Γνωστές μετοχές

Φυσικά στην Αμερική υπάρχουν πολλές εταιρίες που μπορεί να είναι αξιόλογες και ελπιδοφόρες, αλλά δεν είναι δυνατόν να τις γνωρίζουμε. Υπάρχουν όμως και κάποιες που όχι μόνο τις ξέρουμε, αλλά τις εμπιστευόμαστε. Εμείς και η οικογένεια μας καταναλώνουμε καθημερινά τα προϊόντα τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Procter & Gamble. Ποιος δεν γνωρίζει τα προϊόντα της; Pampers, Tide, Ariel, Gillette, Bounty, Crest, Duracell, Camay, Head & Shoulders, Old Spice, Oral-B, Lacoste.

Η τιμή της διπλασιάστηκε την τελευταία δεκαετία

Τις καφετέριες Starbucks ποιος δεν τις ξέρει; Ποιος δεν έχει πιεί κάποιο ρόφημα στα καταστήματα της ; Έστω και μία φορά να έχουμε πάει, ξέρουμε πως έχουν υψηλές τιμές, άρα μεγάλα περιθώρια κέρδους.

Πράγματι, πρόκειται για μια καλή περίπτωση. Αν την αγοράζαμε πριν 10 χρόνια, θα είχαμε 5-πλασιάσει τα χρήματα μας.

Όλοι γνωρίζουν πως η Nike έχει γίνει γνωστή για την καλή της ποιότητα. Αποδεικνύεται από την προσωπική μας εμπειρία, όταν διαλέγουμε να φορέσουμε τα παπούτσια της, επιλέγοντας ανάμεσα σε πολλές άλλες μάρκες.

Αν με αυτό το απλοϊκό κριτήριο αγοράζαμε τις μετοχές της, θα είχαμε 10-πλασιασει τα χρήματα μας τα τελευταία 10 χρόνια.

’λλο παράδειγμα πασίγνωστης εταιρίας είναι η apple. Ποιος δεν γνωρίζει πως πρόκειται για μια πρωτοπόρο σε θέματα τεχνολογίας και design;

Όποιος είχε αγοράσει μετοχές της πριν 10 χρόνια, θα είχε 100-πλασιάσει τα χρήματα του ! 

Η εταιρία που παράγει ο ενεργειακό ποτό που ήρθε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, το Monster Beverage, έχει 400-πλασιάσει την χρηματιστηριακή της αξία

Την τελευταία δεκαετία.

Ναι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Όποιος είχε βάλει μόλις 2.500 αγοράζοντας μετοχές της πριν μία δεκαετία, σήμερα θα είχε λύσει το πρόβλημα της ζωής του κατέχοντας μετοχές αξίας ενός εκατομμυρίου !

Συμπέρασμα

Όταν έχεις ένα μαγαζί, είναι κατανοητό γιατί θέλεις να συνεχίσεις να δραστηριοποιείσαι επιχειρηματικά στην Ελλάδα. Όχι μόνο δεν μεταφέρεται αλλού, αλλά το πονάς. Δεν θέλεις να το κλείσεις, παρά τις δυσκολίες.

Όμως στο χρηματιστήριο, ποιος ο λόγος να μην τα τοποθετήσεις σε μια μεγάλη αγορά που ευνοεί την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα;

Μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας έχουμε όταν επιλέγουμε την μετοχή που έχει τα ευνοϊκότερα οικονομικά δεδομένα. Δεν αποτελεί κριτήριο αγοράς το γεγονός ότι βρίσκεται στη χώρα μας ή στην γειτονιά μας.

Η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και η τεχνολογία, μας δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψουμε μια δύσκολη περίοδο σε ευνοϊκή. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να μην το εκμεταλλευτούμε.

Πλέον και στην Ελλάδα υπάρχουν χρηματιστηριακές που δίνουν την δυνατότητα επένδυσης στο αμερικάνικο χρηματιστήριο. Ακόμα και με λίγα χρήματα μπορεί να ξεκινήσει κάποιος.

 

* Ο Βασίλης Παζόπουλος είναι οικονομολόγος, χρηματιστηριακός αναλυτής της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ

** Την Δευτέρα 16 Μαρτίου το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος / Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, διοργανώνει την παρουσίαση του βιβλίου «Επενδυτές χωρίς Σύνορα» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (οδός Κορωναίου 9).

Πληροφορίες θα βρείτε στο www.ependytes.com

 

Σχετικές μετοχές:
DOW FTSE
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1978 αναγνώστες
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014
14:10

http://www.capital.gr/news.asp?id=2180221

Αγαπητοί φίλοι, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως το βιβλίο μου "Επενδυτές χωρίς Σύνορα" είναι πλέον γεγονός. Ξεκίνησε το ταξίδι του και ψάχνει συνεπιβάτες…

Από την ανταπόκριση της στήλη που διαβάζετε εδώ και δύο χρόνια περίπου, έγινε φανερό πως υπάρχει κοινό με δίψα για μάθηση που αντιλαμβάνεται πως το χρηματιστήριο δεν είναι τζόγος. Πως υπάρχουν ευκαιρίες εκτός Ελλάδας και άνθρωποι πρόθυμοι να ψάξουν να τις ανακαλύψουν.

Το trading έχει ιδιαιτερότητες, όπως άλλωστε έχουν όλα τα επαγγέλματα. Δεν θα τα καταφέρουν όλοι να δραστηριοποιηθούν με επιτυχία. Το χειρότερο όμως είναι να έχουν τις δυνατότητες ή να βρίσκονται κοντά στον στόχο και να μην το γνωρίζουν. Να τα παρατήσουν στο κρίσιμο σημείο γιατί δεν βρέθηκε κάποιος να τους δώσει μια βοήθεια, μια καθοδήγηση.

Σε αυτόν τον χώρο η άγνοια κοστίζει ακριβά. Όχι μόνο σε χρήματα. Ακόμα χειρότερο αποδεικνύεται ο χαμένος χρόνος, αν ασχολείσαι για χρόνια και τελικά τα παρατήσεις γιατί δεν έχουν επιτυχία οι προσπάθειες σου.

Γι’ αυτό γράφτηκε και αυτό το βιβλίο. Ο σκοπός του είναι διττός :

Αφενός αποτελεί έναν εύχρηστο και πρακτικό οδηγό για όποιον αναζητά τρόπους να αυξήσει το εισόδημα του, επενδύοντας με ασφάλεια στις αναπτυγμένες αγορές του εξωτερικού.

Αφετέρου, ενημερώνει ρεαλιστικά για τις δυσκολίες αλλά και τα ευεργετήματα που προσφέρει η πλήρης απασχόληση με το trading και τις επενδύσεις.

Απλό, όχι απλούστερο

Το βιβλίο δεν είναι περίπλοκο. Είναι στο ύφος των άρθρων που διαβάζετε στο capital.gr. Οι έννοιες και η ορολογία είναι εύκολα κατα­νοητά από όλους, ανεξάρτητα από το εκπαιδευτικό τους υπόβαθρο. Δεν απευ­θύνεται μόνο σε οικονομολόγους. Δεν θα βρείτε δυσνόητες ορολογίες και πο­λύπλοκα νούμερα. Χωρίς όμως να απλοποιούνται σε τέτοιο βαθμό που να δια­στρεβλώνονται οι έννοιες.

Θα βρείτε οδηγίες και συμβουλές από κάποιον που βγάζει το ψωμί του για χρόνια από τις αγορές. Όχι από κάποιο θεωρητικό. Πως προσεγγίζει το θέμα ένας πραγματικός trader. Τι στα αλήθεια κάνει και κυρίως το πώς το κάνει.

Θα ενημερωθείτε για ισχυρές εταιρίες με παγκόσμια εμβέλεια, καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, τεχνολογίες που αλλάξουν τον τρόπο που ζούμε. Την οικονομία δεν την καταλαβαίνεις από τη θεωρία, αλλά από ζωντανά παραδείγμα­τα.

Θα μάθετε ότι υπάρχει εξασφαλισμένο εισόδημα από το χρηματιστήριο.

Ναι, από το χρηματιστήριο!

Πώς; Από τα μερίσματα των μετοχών. Υπάρ­χουν εταιρίες που διανέμουν χωρίς διακοπή μέρισμα για πάνω από 100 χρόνια. Που δεν τις σταμάτησαν ούτε οι παγκόσμιοι πόλεμοι, ούτε τα χρηματιστηριακά κραχ, ούτε τα ανεβοκατεβάσματα της οικονομίας ή οι μεγάλες αλλαγές στις κα­ταναλωτικές συνθήκες.

Τι δεν είναι το βιβλίο

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, κανένα βιβλίο δεν είναι τέλειο. Δεν υπάρ­χει τέλεια ανάλυση των επενδύσεων ή άριστο χαρτοφυλάκιο. O κόσμος δεν λει­τουργεί με αυτόν τον τρόπο.

Δεν πρόκειται να διαβάσετε μια πλήρη πορεία προς τις αλάνθαστες επενδύ­σεις. Ελπίζω να μην ήταν αυτός ο στόχος που είχατε στο μυαλό σας όταν αγορά­σατε αυτό το βιβλίο. Δεν σας δίνει έτοιμα τα ψάρια. Σας βοηθάει να αυξήσετε τις πιθανότητές σας στο ψάρεμα.

Εύκολα λεφτά ΔΕΝ βγαίνουν από το χρηματιστήριο. Όποιος νομίζει κάτι τέ­τοιο πλανάται οικτρά και είναι προς το συμφέρον του να το εγκαταλείψει πριν καταστραφεί. Οι αγορές είναι έτσι κατασκευασμένες ώστε να παίρνουν χρήμα από τους αδαείς και συστηματικά να το μοιράζουν στους γνώστες. Δεν αρκεί το ταλέντο ή η τύχη.

Όσο πιο πολύ δουλέψεις, τόσο πιο τυχερός γίνεσαι.

Σε ποιούς απευθύνεται

• Είστε κάποιος που δεν έχετε επενδύσει ούτε ένα ευρώ στο χρηματιστήριο, αλλά σκοπεύετε να το κάνετε. Όμως δεν νιώθετε άνετα με την ιδέα να χάσετε.

• Είστε αρκετά έμπειρος στο παιχνίδι των συναλλαγών, αλλά ψάχνετε για νέα εργαλεία, νέες αγορές, νέες ιδέες. Να βελτιώσετε τις αποδόσεις σας.

• Έχετε κάποιες αναποδιές στην αγορά, και θέλετε να διερευνήσετε πιθανούς και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να πάρετε τα χρήματα σας πίσω.

• Έχετε αντιληφθεί πως δεν υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες μόνο στην Ελλά­δα και ψάχνετε διέξοδο.

• Ενδιαφέρεστε να μάθετε αν αυτά που έχετε ακούσει για τις αναπτυγμένες αγορές είναι σωστά. Αν είναι όντως πιο εύκολο να κερδίσεις χρήματα επεν­δύοντας σε μεγάλες και διάσημες εταιρίες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

• Καταλάβατε πως δεν είναι δυνατόν να ξέρει περισσότερα ο μπατζανάκης του κολλητού του περιπτερά της γειτονιάς σας, από τον Μπάφετ. Δεν γίνεται να κερδίζετε χρήματα με την τακτική της “εμπιστευτικής πληροφορίας”.

Μόνο στην αρχή, και μόνο αν είστε τυχερός, θα έχετε προσωρινά κέρδη.

Η ιδιαιτερότητα

Οι Επενδυτές Χωρίς Σύνορα, δεν πρόκειται να είναι ένα συνηθισμένο βιβλίο. 

Θα υπάρχει ενημέρωση των θεμάτων μέσω e-mail για όλο το 2015.

Ο σκοπός έκδοσης του βιβλίου δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ολοκληρωμένος, αν ο αναγνώστης δεν είχε την δυνατότητα να ενημερώνεται για τις εξελίξεις στα θέματα που αναλύονται.

Κάθε νόμιμος κάτοχος του βιβλίου λοιπόν, θα λαμβάνει το επικαιροποιημένο συγγραφικό υλικό, άνευ οιασδήποτε οικονομικής επιβάρυνσης του, αφού περιλαμβάνεται στην τιμή αγοράς του βιβλίου

Η παρουσίαση

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει σε μια ανοικτή εκδήλωση στο Hilton, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα.

Παρουσιαστές, μου κάνανε την τιμή να είναι ο διευθυντής του capital.gr, Θανάσης Μαυρίδης και ο εκδότης Γιάννης Σιάτρας, πρόεδρος του συλλόγου Έλληνες φορολογούμενοι.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή και μας παρουσιάζεται η ευκαιρία να γνωριστούμε και από κοντά.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο, τον τρόπο παραγγελίας, την εκδήλωση, καθώς και το Σεμινάριο που αφορά μετοχές Ελλάδας, εξωτερικού και forex, θα βρείτε στο www.ependytes.com  

Σχετικές μετοχές:
DOW FTSE USD ΓΔ
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 15123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις για την Οικονομία και το Χρηματιστήριο από τον Βασίλη Παζόπουλο, οικονομολόγο, αναλυτή, χρηματιστηριακό σύμβουλο
Αναζήτηση
Προηγούμενα ’ρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις